Sänk dina krav och höj ditt välmående

2013-11-07 13.01.27

 

”Har du en slurk mjölk hemma? Hehe! Om jag inte hinner till Borgen. Juni sover i min famn… Mmm! Lily får gärna luncha här, J ska också äta då <3 Och paj och glass finns till mammorna! Och ost- och marmeladmackor om man så vill och ett lagom stökigt hem 😉 Längtar!”

Ja. De orden knapprade jag iväg till vår vän Ia och tänkte att, nej, städa hinns inte och nej, det är inte viktigt. Det som däremot är just det, viktigt , är att göra lustfyllda saker. Saker man mår väl och bra av, saker som gör hjärtskutt i kroppen, som fyller lungorna med  skratt eller som lägger sig som ett bomullshav av harmoni i själen. Idag kände vi, Junis och jag, för en soft innedag. Sagt och gjort. Ia och lilla Lily kom in från regnet som två vackra feer. Efterlängtade! Pyssel och julmusik (jajaja, aningens tidigt med väldigens mysigt!) och kaffe. Kaffe en masse. Hemlagad banankaka (jamen d.e.t. är väl gemytligt om man samtidigt råkar bjuda på lite smul och spill på golvet, eller hur? Balans kallas det visst, tror jag) och lekmattelek. Helt enkelt. Enkelt. Det är så skönt att bara vara och få styras av sin lust. Jag säger inte att det alltid är enkelt, men när man släpper lite och känner mer, då, då händer något! Att koppla ifrån och av alla måsten, disken går liksom inte sin väg. Jag vet, av erfarenhet… Så ja, det ruckas på en del för att hinnas annat. Kärlek, tända ljus, musik och glädje ruckas det dock aldrig på! Ett och annat nytvättat barr, javisst! Travar med saker i hjärnan som förr var borden och måsten eller glömda melonkluttar på golvet. Jaja. Vad gör väl det? Och jag menar det. Vad gör väl det? Jag har alltid haft höga krav, på mig själv, men det var inte då jag mådde mitt bästadet är nu. I det kravlösa. I-bara-varandet. Det är en jävla skönt plats att vara på, det. Besök den ibland, hearties! För vet ni, allt är våra tankar, allt är vad vi tänker, och det fina i den kråksången är att alla tankar också kan tänkas om.

2 svar på ”Sänk dina krav och höj ditt välmående”

  1. Kloka, kloka ord vännen 🙂 Jag försöker ta till mig all energi du ger <3 Fortsätt vara du vackraste vän!!! Kramar i massor <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *