Vintertid!

Härligt med en timma extra idag – en riktigt lång och härlig söndag! Hur känner ni inför det här med sommar- respektive vintertid? Jag tycker det fungerar bra för min egen del och numera vet jag tom vilket håll klockan ska ändras åt. 😉

Hörde en barnpedagog igår och jag tar några lösryckta meningar och skriver ner som hon förmedlade. För mig ganska självklara men varför ska allt vara så tillkonstlat när det gäller våra små barn.

– alla barn har ett vuxenbehov

– lära våra barn att älska sanningen – tydlighet

– skapa goda relationer, öppenhet, förmedla våra värderingar

– barn vill samarbeta – tänkvärt tycker jag

– avleda vid kontroversiella situationer istället för att tjafsa och styra   barnet

– kärlek och åter kärlek – kan aldrig bli för mycket

Lite av det som sades och när jag hör det låter det så otroligt självklart eller har jag fel? Säger inte att det är enkelt men vi kanske bara behöver gå till oss själva och se hur vi vuxna beter oss. Barnen gör ju egentligen inte som vi säger utan som vi gör.

Nu har jag en trevlig date!

Hoppas ni får en fin kväll och en bra start på veckan.

Kram mormor!

050

1079ac21e8d071a82aa81d2b8b7f7c53-594x640

 

 

Ett svar på ”Vintertid!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *